SONSA Business AB förvärvar Produktma

SONSA Business AB förvärvar Produktma

SONSA Business AB förvärvar Produktma

ALVESTA, 11 NOVEMBER 2022:  SONSA Business AB (SONSAB) som i dagsläget består av Direktlaminat i Hjortsberga, WIWOOD i Vittsjö, Fredricsons Trä i Arlöv, Vaggeryd, Rönås, Göteborg och Stockholm samt Mivall Byggross i Sundsvall med en total omsättning på ca 750 Mkr och ca 140 anställda fortsätter att växa med förvärvet av Produktma i Fjugesta med en omsättning på ca 25 Mkr.

SONSAB har för avsikt att fortsatt erbjuda Produktmas sortiment på marknaden samt samordna verksamheten med övriga enheter inom koncernen. Det finns tydliga synergier mellan främst Direktlaminat och Produktma.

Förvärvet ligger helt i linje med SONSAB’s målsättning att fortsätta vara den bredaste leverantören inom framför allt träbaserade produkter som bedöms vara ett miljömässigt hållbart framtidsmaterial för bygg-, möbel- och annan industri och där vi har en väl utvecklad gemensam koncernorganisation med funktioner såsom ekonomi, HR, compliance, marknad, IT, logistik/lager, produktion och försäljning.

Försäljningsorganisationen som idag består av 20 resande säljare borgar för god närvaro på marknaden.

Framtiden för SONSAB omfattar fler förvärv för att bli en modern one-stop-shop där vi har goda möjligheter att inte bara addera träbaserade produkter och tjänster utan även andra material där vår väletablerade logistik kan tillföra ett mervärde för kunden.

Frågor besvaras av koncernchef Ulric Wilhelmsson 0472–550 969, ulric.wilhelmsson@sonsab.com

Nyheter

2022-12-05

Byte av telefonväxel

Läs mer

2022-11-14

SONSA Business AB förvärvar Produktma

Läs mer

2022-07-21

Peter Gyllenhammar är miljardären bakom Alvestabaserade Sonsab

Läs mer

2022-07-14

Peter Gyllenhammar bygger trävarukoncern med bas i Alvesta

Läs mer

2022-02-01

Svenska Trävarugruppen byter namn

SVENSKA TRÄVARUGRUPPEN AB BYTER NAMN TILL SONSA BUSINESS AB

Läs mer