SONSAB erbjuder ett komplett sortiment av skivmaterial, massivträ, kompositmaterial, LVL, limträ, kantlist och laminat till den svenska träindustrin och bygghandeln.

Våra bolag

SONSA Business AB förvärvar Produktma

SONSA Business AB förvärvar Produktma

SONSA Business AB förvärvar Produktma

ALVESTA, 11 NOVEMBER 2022:  SONSA Business AB (SONSAB) som i dagsläget består av Direktlaminat i Hjortsberga, WIWOOD i Vittsjö, Fredricsons Trä i Arlöv, Vaggeryd, Rönås, Göteborg och Stockholm samt Mivall Byggross i Sundsvall med en total omsättning på ca 750 Mkr och ca 140 anställda fortsätter att växa med förvärvet av Produktma i Fjugesta med en omsättning på ca 25 Mkr.

SONSAB har för avsikt att fortsatt erbjuda Produktmas sortiment på marknaden samt samordna verksamheten med övriga enheter inom koncernen. Det finns tydliga synergier mellan främst Direktlaminat och Produktma.

Förvärvet ligger helt i linje med SONSAB’s målsättning att fortsätta vara den bredaste leverantören inom framför allt träbaserade produkter som bedöms vara ett miljömässigt hållbart framtidsmaterial för bygg-, möbel- och annan industri och där vi har en väl utvecklad gemensam koncernorganisation med funktioner såsom ekonomi, HR, compliance, marknad, IT, logistik/lager, produktion och försäljning.

Försäljningsorganisationen som idag består av 20 resande säljare borgar för god närvaro på marknaden.

Framtiden för SONSAB omfattar fler förvärv för att bli en modern one-stop-shop där vi har goda möjligheter att inte bara addera träbaserade produkter och tjänster utan även andra material där vår väletablerade logistik kan tillföra ett mervärde för kunden.

Frågor besvaras av koncernchef Ulric Wilhelmsson 0472–550 969, ulric.wilhelmsson@sonsab.com

Nyheter

Sonsab

2024-05-20

SONSA Business Holding AB förvärvar Sicoma Floor AB

Läs mer
Sonsab
Produktma

2023-12-08

Öppettider jul/nyår samt Trettondagsafton

Läs mer
Sonsab

2023-09-28

Vi byter affärssystem

Vi genomför en övergång till ett nytt affärssystem. Detta medför en övergångsperiod med potentiellt längre hanteringstid.

Läs mer
Produktma

2023-09-26

Tekniskt problem vår hemsida

Läs mer
Sonsab

2023-09-21

SONSA Business AB samgrupperar bolag

Läs mer